Receptas / Nugget apyniuotis
Informacija
Kiekis:
8 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugpjūčio 29 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. spalio 24 d.
Parametrai
OG:
1.089
|
|
FG:
1.020
|
|
ABV:
8.9 %
|
|
IBU:
232
|
|
EBC:
20
|
|
IBU/OG:
2.62
|
dominuoja apynių skonis
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Marris Otter | 4.0 | 3.000 | 90.9 | |
CaraAmber | 60.0 | 0.300 | 9.1 | |
3.300 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale US-05(56) | 5.0 | 77 |
Pastabos
Salinau ~60-65°C 90 min.
Misa karti karti, neatsimenu, kad tokią būčiau viręs.
Misa karti karti, neatsimenu, kad tokią būčiau viręs.
Evaldas
2011 m. Lapkričio 11 d.Žaldokas
2011 m. Lapkričio 11 d.Dainius
2011 m. Lapkričio 11 d.Dariau be jokių apribojimų, kadangi jau esat įpratę prie tokio stiliaus.
Alus jau pabrendęs, švelnesnis nei buvo jaunas. Beje, galėjau atnešt ir įpilto vėliau - po 11 dienų, būtų idomu palygint, nes tasai tikrai šiurkštesnis.
Dėl IBU, kaip ir sakiau savotiškai eksperimentuoju. Bet viena akivaizdu, kad nors toks kartumas ir užgožia dalį skonio, bet kartu alus yra nepalyginamai gilesnio, turtingesnio skonio, juolab ir laipsniai prisideda.
Žinoma, tinkamiausias vartoti prieš miegą :)
konung
2011 m. Lapkričio 11 d.Dainius
2011 m. Gruodžio 6 d.Kontempliacinis alus :)