Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
88 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. birželio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. birželio 24 d.

Parametrai

OG:
1.051
FG:
1.008
ABV:
5.6 %
IBU:
31
EBC:
13
IBU/OG:
0.61
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) 4.0 3.400
Karamelinis salyklas 240.2 0.100
      3.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 15.0 12 60
Cascade (N.Z.) 10.0 13 15
Nugget (likučiai) 15.0 3 0
      28  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 84

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~7L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~3,5L / 100ºC vandens;
• 100 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 salyklo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 18ºC)
antrinė - 5 dienos (+3g Nugget, aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai