Receptas / Erstikio APA VIEIRA
Informacija
Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
88 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. birželio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. birželio 24 d.
Parametrai
OG:
1.051
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
5.6 %
|
|
IBU:
31
|
|
EBC:
13
|
|
IBU/OG:
0.61
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) | 4.0 | 3.400 | 97.1 | |
Karamelinis salyklas | 240.2 | 0.100 | 2.9 | |
3.500 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Nugget | 15.0 | 12 | 60 | |
Cascade (N.Z.) | 10.0 | 13 | 15 | |
Nugget (likučiai) | 15.0 | 3 | 0 | |
28 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 84 |
Pastabos
Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~7L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~3,5L / 100ºC vandens;
• 100 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 salyklo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 18ºC)
antrinė - 5 dienos (+3g Nugget, aplinkos temperatūra 22ºC)
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~7L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~3,5L / 100ºC vandens;
• 100 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 salyklo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 18ºC)
antrinė - 5 dienos (+3g Nugget, aplinkos temperatūra 22ºC)