Informacija

Kiekis:
10 litrų
Efektyvumas:
58 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugpjūčio 29 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. spalio 17 d.

Parametrai

OG:
1.056
FG:
1.014
ABV:
5.5 %
IBU:
34
EBC:
25
IBU/OG:
0.61
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Viking malt pilsnerio salyklas 3.0 3.000
Special B 300.2 0.150
      3.150

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Mechanizatorių gatvės laukiniai 1.0 150 60
Mechanizatorių gatvės laukiniai 1.0 65 2
      215  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 75

Pastabos

Single step infusion 65°C, 90 min.

Apyniai šviežūs, surinkti tą pačią dieną. Turbūt laukiniai, nors kadangi auga prie namo, gali būti kieno nors kažkada pasodinti.

Komentarai

  • GiN

    2011 m. Rugsėjo 5 d.
    Paragavus jauno alaus jaučiasi labai lengvas kartumas, jis labai įdomus, o taip pat jaučiasi gana intensyvus mielių skonis, gal dėl to, kad nuo dugno ragavau. Reiks palaukt ir pažiūrėt, koks bus pabrendęs.
  • konung

    2011 m. Rugsėjo 9 d.
    Buvo įdomu paragaut mechanizatorių gatvės apynių charakterio. Tiesa, visuotiniu nutarimu nusrpęsta, kad žali apyniai davė rūgštumo, bet tai toli gražu negadino šio elio. Ir ~5 proc. special B, davė ne tik spalvą, o ir malonų prieskonį.
  • Gytis

    2011 m. Rugsėjo 12 d.
    Man irgi pasirodė, kad didelis kiekis apynių davė žolinį prieskonį. Special B gerai jaučiasi.
  • Dainius

    2011 m. Rugsėjo 12 d.
    Bene pirma kart ragavau su laukiniais apyniais.Visai kitas skonis, primena naminį senovinį alų, turi giros prieskonio, truputį rūgštelia.
  • null

    2011 m. Spalio 4 d.
    Tiesioginė transliacija iš degustacijos. Pirmą kartą ragautas 09.12, tada alus buvo dar jaunas ir kiek rūgštokas, dabar alus subrendo, dingo rūgštelė, alus turi kūno, labai lengvo salyklinio saldumo. Puikus alus. Šis alus įrodo, kad galima išvirti gerą alų iš to ką išaugina Lietuvos žėmelė. Liuks.
Prisijungę aludariai