Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
87 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. birželio 12 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. liepos 8 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.014
ABV:
5.1 %
IBU:
26
EBC:
60
IBU/OG:
0.48
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) 4.0 3.300
Brown Malt 500.4 0.500
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.100
Karamelinis salyklas 240.2 0.100
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Apollo 18.0 12 60
      12  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 (šlapios, naudotos) 100.0 74

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+16L);

Fermentacija:
pirminė - 10 dienų (aplinkos temperatūra 17ºC)
antrinė - 4 dienų (aplinkos temperatūra 25ºC)
Prisijungę aludariai