Receptas / Erstikio TAMSIAI RUDAS
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
87 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. birželio 12 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. liepos 8 d.
Parametrai
OG:
1.053
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
5.1 %
|
|
IBU:
26
|
|
EBC:
60
|
|
IBU/OG:
0.48
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) | 4.0 | 3.300 | 82.5 | |
Brown Malt | 500.4 | 0.500 | 12.5 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.100 | 2.5 | |
Karamelinis salyklas | 240.2 | 0.100 | 2.5 | |
4.000 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 100.0 | 74 |
Pastabos
Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+16L);
Fermentacija:
pirminė - 10 dienų (aplinkos temperatūra 17ºC)
antrinė - 4 dienų (aplinkos temperatūra 25ºC)
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+16L);
Fermentacija:
pirminė - 10 dienų (aplinkos temperatūra 17ºC)
antrinė - 4 dienų (aplinkos temperatūra 25ºC)