Informacija

Kiekis:
26 litrai
Efektyvumas:
86 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. birželio 13 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. birželio 18 d.

Parametrai

OG:
1.056
FG:
1.016
ABV:
5.2 %
IBU:
27
EBC:
19
IBU/OG:
0.49
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pale Ale salyklas 6.0 5.000
CaraCrystal 120.1 0.500
      5.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Challenger (U.K.) 7.0 17 60
Perle (German) 8.0 20 60
      37  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safbrew T-58 10.0 72

Pastabos

Salinimas:
56C-laikom 30min. vandens pilti tiek, kad mentalas butų tirštas. mentalo temperatūra 55c per 30min nukrito iki 52C.
pilame verdančio vandens(kiekis nezinomas)metalo temperatūra 66C.per 1val. nukrito iki 62C.mentalą perpilam į puoda ir kaitinam iki 78-80C. mentalą perpilam į tekinimo kubilą. tekinam pirmoką su 78-80C vandeniu(kitą kartą pamatuoti kokia bėga misa)

nutekinam pirmoką 12l
užpilam 78-80C vandens išmaišom.nutekinam antroką 9l
kartojam ir nutekinam trecioka 11l(kitą kartą antroko daugiau ar pirmoko daugiau tekinti)
atausinom aluk per 40-50min.
OG gauname 1063. dapilam virinto atausinto vandens 3l...(kitą kartą matuoti OG iš karto )

Komentarai

  • justinas

    2014 m. Birželio 17 d.
    alaus stilius parinktas geras. viskas kaip ir į ta pusę, bet IBU per mažas...
Prisijungę aludariai