Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
72 %
Receptas sukurtas:
2014 m. birželio 17 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. birželio 17 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.010
ABV:
5.5 %
IBU:
22
EBC:
42
IBU/OG:
0.43
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Apdovanojimai

  • Raudonų plytų svečias. Iššūkis aludariams

    2014 m. gegužės 18 d.
    Vieta: I
    Kategorija: Kitas alus

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 60.0 2.800
Rūkytas salyklas ('Rauchmalz') 15.0 2.000
CaraAmber 60.0 0.200
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ 6.0 0.160
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' 1401.1 0.030
      5.190

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Bravo 16.0 12 60
Paprika 0.0 8 15
Paprika 0.1 6 5
Bravo 16.0 8 5
Skrudinta Sonine 0.0 100 0
Paprika 0.0 19 0
      153  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 80
Safale S-04 12.0 80

Pastabos

Single 65C 1.5h
Lazdynėlių krano vanduo +5 RO.
+3 gr CaCl
+1 gr NaCl

Per neapsižiūrėjimą sudėta Nottingham mielės, po 12h sudėta Safale S-04 mielės.

Po pirminės 11 litrų supilstyta prieš darant antrinę su Paprika ir Bekonu.

Komentarai

  • vcoolas

    2014 m. Liepos 30 d.
    Man tik smalsu, ar sonines naudojimas neatsiliepia putai? Ir kokioje formoje ta sonine naudojama? Ar tiesiog mesos gabalas imetamas i alu ir baigtas kriukis?
  • mamootaz

    2014 m. Rugpjūčio 1 d.
    Šoninė buvo įdėta į orkaitę ir pakepta 15 min, nusausinta (kiek įmanoma) ir sudėta į antrinę. Alus be antrinės turėjo išties tvirtą putą su šonine puta greit sunykdavo.
  • vcoolas

    2014 m. Rugpjūčio 2 d.
    Amerikietiskame puslapyje skaiciau paaiskinima, kad negali deti sonines tiesiai i alu, nes riebalai uzmusa puta. Kas panasu i tiesa. Ju sprendimas buvo uzpilti sonine spiritu, padaryti trauktine ir ja supilti i alu. Atseit tada nebus problemu su puta ir gausi reikiama aromata. Nezinau ar is tikruju veikia, nebandziau, bet gal but mintis pabandymui
Prisijungę aludariai