Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
68 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugsėjo 4 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. rugsėjo 11 d.

Parametrai

OG:
1.092
FG:
1.023
ABV:
9.1 %
IBU:
11
EBC:
13
IBU/OG:
0.12
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Maltosos) 3.0 8.000
Miuncheno salyklas 15.0 1.000
      9.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Kraujazole 2.0 15 60
Kietis 2.0 20 60
Pelynas 30.0 3 25
Kietis 1.0 20 10
Laukine kanape 0.0 10 10
Kraujazole 1.0 15 10
Kraujazoles ziedai 2.0 10 0
      93  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safbrew T-58 12.0 75

Pastabos

irish moss 5g 15 min

Decoction naudojamas temperatūros pakėlimui prieš tękinant.

Komentarai

  • null

    2011 m. Rugsėjo 4 d.
    Pelyną virčiau visas 60 minučių, kietį ir kraujažolę palikčiau aromatui - 10 minučių virimo. Visos šitos žolės turi būti gerai išdžiovintos.
  • JodaZ

    2011 m. Rugsėjo 8 d.
    Truputy paredagavau receptą dalį kiečio ir kraujažolės perkėlęs į 10min. Žolių išdžiovintų virš 100g turiu. Gal patartumėt kiekius keist? Arba pridėt paprastesnių prieskonių kaip lauro lapo, čiobrelio, paprasto pipiro? Virsiu šį šeštadienį.
  • JodaZ

    2011 m. Rugsėjo 11 d.
    Išvirtas. Sumažinau pelyno kieki iki 3g ir gerai padariau. Išvirtoje misoje pelynas vistiek stiprokai jaučias palygint su kitom žolėm. Vėsinant labai skaniai kvepėjo, nėra kartus. Įdomu koks skonis bus po fermentacijos..
  • JodaZ

    2011 m. Lapkričio 4 d.
    Is pradziu skonis buvo panasus i sidra.. daba atrodo kad visiskai nurugstejes bus. Gerti nera malonus. Bus mano pirmas nurugstejes alus is virs 40 alaus virimų...
Prisijungę aludariai