Receptas / Šviesusis elis (Mindauginių) 2014 07 03
Informacija
Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
78 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. birželio 30 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. liepos 17 d.
Parametrai
OG:
1.050
|
|
FG:
1.009
|
|
ABV:
5.5 %
|
|
IBU:
18
|
|
EBC:
10
|
|
IBU/OG:
0.35
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 2.750 | 61.9 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 1.000 | 22.5 | |
BEST Rūgštinis salyklas | 8.0 | 0.270 | 6.1 | |
Kvietiniai dribsniai | 3.0 | 0.200 | 4.5 | |
Cukrus | 0.0 | 0.120 | 2.7 | |
CaraHell | 25.0 | 0.100 | 2.3 | |
4.440 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Tradition (German) | 6.0 | 20 | 70 | |
Tradition (German) | 6.0 | 10 | 20 | |
Cascade (U.S.) | 5.0 | 25 | 0 | |
55 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale US-05(56), II-os kartos 200g | 12.0 | 83 |
Pastabos
Virimas 2014 07 03
Dribsniai salinami atskirai 30min. 50C, po to supilami į salinimo puodą.
http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=KTX7K51
Salinimas:
45 - 5min.
55 - 5min.
64-63 - 60min.
73C - 30min.
78C - 10min. ir tekinimas
Airiška kerpena - 5 g. - 15 min.
Paskutinė porcija apyniu dedama atvesinant misa.
Burbuliavimas baigėsi - 2014 07 06
Perpylimas į kitą fermenterį nusodinimui - 2014 07 07
Pilstymas - 2014 07 09
Dribsniai salinami atskirai 30min. 50C, po to supilami į salinimo puodą.
http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=KTX7K51
Salinimas:
45 - 5min.
55 - 5min.
64-63 - 60min.
73C - 30min.
78C - 10min. ir tekinimas
Airiška kerpena - 5 g. - 15 min.
Paskutinė porcija apyniu dedama atvesinant misa.
Burbuliavimas baigėsi - 2014 07 06
Perpylimas į kitą fermenterį nusodinimui - 2014 07 07
Pilstymas - 2014 07 09