Receptas / Išrukytas rugsėjis
Informacija
Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
73 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. liepos 5 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. spalio 14 d.
Parametrai
OG:
1.047
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
4.5 %
|
|
IBU:
32
|
|
EBC:
56
|
|
IBU/OG:
0.69
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Rūkytas salyklas ('Rauchmalz') | 15.0 | 1.300 | 40.0 | |
Marris Otter | 6.0 | 1.000 | 30.8 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 0.500 | 15.4 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.250 | 7.7 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.200 | 6.2 | |
3.250 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Willamette | 5.7 | 20 | 60 | |
Willamette | 5.7 | 20 | 10 | |
Willamette | 5.7 | 20 | 5 | |
60 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 10.0 | 74 |
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
7.4
(1 balsas)
Komentarai
-
mkil
2014 m. Rugsėjo 3 d.Patarimai, pastabos dėl salyklų sudėties rukytam porteriui..:) kol kas dar tik virimo planas, žaliavas tik pirksiu.
-
Maegnar
2014 m. Rugsėjo 3 d.su tokiu kiekiu rizikuoji gauti skystus rūkytus lašinius... -
gvolkas
2014 m. Rugsėjo 3 d.Dariau rūkytą porterį su 53% rūkyto. Kitą kartą rūkytam stiliui mažiau tikrai nedėsiu. Jautėsi pakankamai simboliškai. Net Gytis, kuris rūkytų negali gert, gėrė ir nesiraukė. -
mkil
2014 m. Rugsėjo 3 d.Remsiuos gvolko patirtimi "Smoked porter", nes norėtūsi kad šis bei tas jaustūsi dėl rukyto skonio, tad rukyto kiekio nekeičiu, tik galvoju dėl kūno pridėti dalį Munich vietoje Marriso.
Gal karamelinio kiekį padidinti?
Dar vis neapsisprendžiu dėl mielių, kurios geriausiai tiktų rukytam porteriui: ar angliškas s-04, ar amerikonų us-05? -
mkil
2014 m. Rugsėjo 3 d.Dribsniai iš įpročio pridėjau dėl švelnesnio poskonio ir tvaresnės putos..:) metu lauk ir pridedu miuncheno:)
Manau ir apsistosiu tokia tvarka galutinai.
7.4
Rūkytas salyklas jaučiasi, aromatas neįkyrus. Dar šiek tiek skrudėsis užuodžiamas.
Spalva juoda, prieš šviesą tamsus rubinas. Puta laikosi.
Hmm.. tokia lengva rūgštelė pasitinka...ne infekcija, bet gal vanduo šiek tiek nesubalansuotas? Šiaip skonis nėra blogas, gal tik šiek tiek vandeningas. Rūkytas juntamas tikrai, ne per daug.
Kūnas polengvis, šiek tiek vandeningas, karbo geras.
Aromatas nuteikė labai gerai, bet skonyje yra šiokių tokių trūkumų, kurie mėgautis šiek tiek maišo. Kūną irgi padidint reiktų. Salyklo bazė manau gera, kitą kartą bandyk daryti rūkytą didesnio ABV, bent ~6 %.