Informacija

Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
73 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. liepos 5 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. spalio 14 d.

Parametrai

OG:
1.047
FG:
1.012
ABV:
4.5 %
IBU:
32
EBC:
56
IBU/OG:
0.69
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Rūkytas salyklas ('Rauchmalz') 15.0 1.300
Marris Otter 6.0 1.000
Miuncheno salyklas 15.0 0.500
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.250
CaraCrystal 120.1 0.200
      3.250

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Willamette 5.7 20 60
Willamette 5.7 20 10
Willamette 5.7 20 5
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 10.0 74

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

7.4

(1 balsas)

Komentarai

  • mkil

    2014 m. Rugsėjo 3 d.
    Patarimai, pastabos dėl salyklų sudėties rukytam porteriui..:) kol kas dar tik virimo planas, žaliavas tik pirksiu.
  • Maegnar

    2014 m. Rugsėjo 3 d.
    su tokiu kiekiu rizikuoji gauti skystus rūkytus lašinius...
  • gvolkas

    2014 m. Rugsėjo 3 d.
    Dariau rūkytą porterį su 53% rūkyto. Kitą kartą rūkytam stiliui mažiau tikrai nedėsiu. Jautėsi pakankamai simboliškai. Net Gytis, kuris rūkytų negali gert, gėrė ir nesiraukė.
  • mkil

    2014 m. Rugsėjo 3 d.
    Remsiuos gvolko patirtimi "Smoked porter", nes norėtūsi kad šis bei tas jaustūsi dėl rukyto skonio, tad rukyto kiekio nekeičiu, tik galvoju dėl kūno pridėti dalį Munich vietoje Marriso.
    Gal karamelinio kiekį padidinti?
    Dar vis neapsisprendžiu dėl mielių, kurios geriausiai tiktų rukytam porteriui: ar angliškas s-04, ar amerikonų us-05?
  • mkil

    2014 m. Rugsėjo 3 d.
    Dribsniai iš įpročio pridėjau dėl švelnesnio poskonio ir tvaresnės putos..:) metu lauk ir pridedu miuncheno:)
    Manau ir apsistosiu tokia tvarka galutinai.
Prisijungę aludariai