Informacija

Kiekis:
7 litrai
Efektyvumas:
67 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugsėjo 8 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. lapkričio 30 d.

Parametrai

OG:
1.056
FG:
1.016
ABV:
5.3 %
IBU:
18
EBC:
8
IBU/OG:
0.32
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Kupiškio pilsnerio salyklas 3.0 1.500
Žirnių salyklas (namie daigintas) 5.0 0.500
      2.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Spalt Select (German) 5.0 10 45
Spalt Select (German) 5.0 5 15
      15  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Sausos kepimo mielės "Fermipan" 6.0 72

Pastabos

Salinimas:
20min-50ºC;
60min-68ºC.

Komentarai

  • null

    2011 m. Rugsėjo 8 d.
    Žirniai labai greit sudygsta. Tad stebėk, nepražiopsok
  • erstikis

    2011 m. Rugsėjo 8 d.
    Jau sudaiginau, ir išdžiovinau. Per parą sudygo :)
  • erstikis

    2011 m. Rugsėjo 16 d.
    Salinimo metu pakvipo žirnių koše, trūko tik spirgučių. Kvapas iš "burbuliatoriaus" - visai nieko, kad ir su kepimo mielėm. Bus įdomu paragauti.
  • Dainius

    2011 m. Rugsėjo 16 d.
    O jei dar rukytų skurkių įmest? :)
    O žirnius kaip susmulkinai?
  • erstikis

    2011 m. Rugsėjo 16 d.
    Žirnius maliau su CORONA rankiniu reguliuojamu salyklo malūnėliu. Ėjo lengviau nei salyklas.
Prisijungę aludariai