Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugsėjo 11 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. balandžio 9 d.

Parametrai

OG:
1.079
FG:
1.010
ABV:
9.0 %
IBU:
26
EBC:
41
IBU/OG:
0.33
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Apdovanojimai

  • Aludarių Taurė 2014

    2014 m. balandžio 11 d.
    Vieta: II
    Kategorija: Belgiški stiprūs tamsieji eliai
    Surinkti taškai: 186.00

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 4.0 4.800
Cukrus Demerara 15.0 0.500
Abbey 50.0 0.500
CaraAmber 60.0 0.300
Special B 400.3 0.200
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.050
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' 1401.1 0.010
      6.360

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Perle (German) 7.6 20 60
Spalt Select (German) 6.0 20 60
      40  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast 3787 Trappist High Gravity 240.0 87

Pastabos

52C -- 20 min
64C -- 50 min
69C -- 20 min
76C -->
http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=74W4PX6

Komentarai

  • audryla

    2012 m. Vasario 14 d.
    Ragautas VAK'e 13.02.2012

    Pagal skonį labai geras belgiškas Dubel'is. Vienintelis minusas, kad perdaug "užsigazavęs".
  • Dainius

    2012 m. Kovo 7 d.
    Gazo tikrai netrūko, alus geras. Atrodė kad yra stipresnis nei iš tikrųjų.
Prisijungę aludariai