Receptas / Čili Sporteris
Informacija
Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
66 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugsėjo 11 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. kovo 9 d.
Parametrai
OG:
1.060
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
6.3 %
|
|
IBU:
38
|
|
EBC:
83
|
|
IBU/OG:
0.64
|
ryškus apynių skonis
|
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Marris Otter | 4.0 | 5.000 | 72.5 | |
CaraPils | 5.0 | 0.500 | 7.2 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.500 | 7.2 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.500 | 7.2 | |
Miežiniai dribsniai | 3.0 | 0.250 | 3.6 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' | 1401.1 | 0.120 | 1.7 | |
Skrudinti miežiai | 1000.8 | 0.030 | 0.4 | |
6.900 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Northern Brewer (German) | 10.4 | 30 | 60 | |
Cascade (U.S.) | 5.9 | 15 | 60 | |
45 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham | 140.0 | 80 |
Pastabos
salinimas - 65C valanda.
Virimas - valanda.
7-10 aitrieji čili. be sėklų. orkaitėje pakepinami pusvalandį 180C. paskui supjaustom ir nakčiai į degtinę.
į misą - likus 15 min virimo.
Virimas - valanda.
7-10 aitrieji čili. be sėklų. orkaitėje pakepinami pusvalandį 180C. paskui supjaustom ir nakčiai į degtinę.
į misą - likus 15 min virimo.
Komentarai
-
Zydrius
2011 m. Rugsėjo 13 d.nu bus ne toks aštrus. nieko tokio. gerai kad kepintas. malonus jų kepintų skonis. dar dėsiu į antrinę, kažkas gausis :) -
Gytis
2011 m. Gruodžio 9 d.Ragautas 2011 gruodžio VAK'e. Prasideda stautu, kuris palaipsniui pereina į čili karštį. Mano nuomone labai kompetentingai "sumeistrautas" alus, tik to čili man truputį per daug. Bet stauto pradžia turbūt geriausia iš viso vakare ragauto tamsaus alaus. -
beabras
2011 m. Gruodžio 9 d.Pritariu Gyčiui, iš pradžių atrodė labai taikliai pataikytas aitrumas, bet vėliau ilgai išlikus tam aitrumui po atsigėrimo supratau kad gal kažkiek jo pamažinčiau, kad nebūtų dominuojantis. Alus tikrai labai įdomus ir vertas dėmesio! -
PPJ
2011 m. Gruodžio 9 d.Tikrai, kad geriausias ragautas tamsus alus. Man aitrumo nebuvo per daug, kaip tik. -
Dainius
2012 m. Sausio 11 d.Labai geras, išlaikytas alus. Paprieštarausiu dėl čili - galbūt atrodė per daug, nes iškart gėrėm kitą alų. Čili pipirai ateina labai palengva, paskui lieka visiškai neįkyrus, labai malonus poskonis.
Bravo!
Atviro Alaus Taurė 2012
2012 m. gegužės 27 d.