Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
66 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugsėjo 11 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. kovo 9 d.

Parametrai

OG:
1.060
FG:
1.012
ABV:
6.3 %
IBU:
38
EBC:
83
IBU/OG:
0.64
ryškus apynių skonis

Apdovanojimai

  • Atviro Alaus Taurė 2012

    2012 m. gegužės 27 d.
    Vieta: II
    Kategorija: Prieskonių / žolelių alus
    Surinkti taškai: 22.50

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter 4.0 5.000
CaraPils 5.0 0.500
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.500
CaraCrystal 120.1 0.500
Miežiniai dribsniai 3.0 0.250
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' 1401.1 0.120
Skrudinti miežiai 1000.8 0.030
      6.900

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Northern Brewer (German) 10.4 30 60
Cascade (U.S.) 5.9 15 60
      45  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 140.0 80

Pastabos

salinimas - 65C valanda.
Virimas - valanda.


7-10 aitrieji čili. be sėklų. orkaitėje pakepinami pusvalandį 180C. paskui supjaustom ir nakčiai į degtinę.

į misą - likus 15 min virimo.

Komentarai

  • Zydrius

    2011 m. Rugsėjo 13 d.
    nu bus ne toks aštrus. nieko tokio. gerai kad kepintas. malonus jų kepintų skonis. dar dėsiu į antrinę, kažkas gausis :)
  • Gytis

    2011 m. Gruodžio 9 d.
    Ragautas 2011 gruodžio VAK'e. Prasideda stautu, kuris palaipsniui pereina į čili karštį. Mano nuomone labai kompetentingai "sumeistrautas" alus, tik to čili man truputį per daug. Bet stauto pradžia turbūt geriausia iš viso vakare ragauto tamsaus alaus.
  • beabras

    2011 m. Gruodžio 9 d.
    Pritariu Gyčiui, iš pradžių atrodė labai taikliai pataikytas aitrumas, bet vėliau ilgai išlikus tam aitrumui po atsigėrimo supratau kad gal kažkiek jo pamažinčiau, kad nebūtų dominuojantis. Alus tikrai labai įdomus ir vertas dėmesio!
  • PPJ

    2011 m. Gruodžio 9 d.
    Tikrai, kad geriausias ragautas tamsus alus. Man aitrumo nebuvo per daug, kaip tik.
  • Dainius

    2012 m. Sausio 11 d.
    Labai geras, išlaikytas alus. Paprieštarausiu dėl čili - galbūt atrodė per daug, nes iškart gėrėm kitą alų. Čili pipirai ateina labai palengva, paskui lieka visiškai neįkyrus, labai malonus poskonis.
    Bravo!
Prisijungę aludariai