Informacija

Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. rugpjūčio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. rugsėjo 1 d.

Parametrai

OG:
1.041
FG:
1.010
ABV:
4.1 %
IBU:
23
EBC:
13
IBU/OG:
0.56
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Skystas salyklo ekstraktas "Savas alus" (šviesus) 15.0 1.700
      1.700

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hellertauer Cascade 5.0 6 60
Hellertauer Cascade 5.0 6 45
Hellertauer Cascade 5.0 6 30
Hellertauer Cascade 5.0 6 15
Hellertauer Cascade 5.0 6 1
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 5.0 75

Pastabos

Vanduo virimui:
RO=100%

Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 19ºC)
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)

Komentarai

  • alius

    2014 m. Rugpjūčio 23 d.
    Ir nedėjai jokios papildomos chemijos į vandenį?
    Aš suprantu, kad dėl salinimo PH jaudintis nereikia - ekstraktas, bet mielėms mineralai tikrai reikalingi.
  • erstikis

    2014 m. Rugpjūčio 23 d.
    Na čia eksperimentas tiesiog, norint palyginti du kraštutinumus. Prieš tai buvo versija V1 su labai kietu vandeniu iš krano, dabar va toks bandymas. Įdomu bus palyginti.
Prisijungę aludariai