Informacija

Kiekis:
9 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugsėjo 15 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. lapkričio 30 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.007
ABV:
6.0 %
IBU:
23
EBC:
8
IBU/OG:
0.43
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Kupiškio pilsnerio salyklas 3.0 2.000
Miuncheno salyklas (iš Alutekso) 13.0 0.200
      2.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Spalt Select (German) 5.0 11 45
Spalt Select (German) 5.0 16 15
      27  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Lager 6.0 86

Pastabos

Salinimas:
20min - 50C
60min - 65C
tekinimas - 78C

Fermentacija:
pirminė -16 dienų 15C; 3 dienos 21C
lageriavimas - buteliuose prie 13C

Komentarai

  • erstikis

    2012 m. Sausio 13 d.
    Nežinau ar tai koks nors sutapimas, bet vieną butelį savaitę laiko palaikiau balkone. Čia dabar kokie 2-3 laipsniai šilumos. Nesu tikras, bet gal naktį ir koks -1 būna. Paragavau, ogi iš "pusiau geriamo" perėjo į "visai neblogo" lygį. Subjektyvus aišku vertinimas, bet malonu, kad mano pirmas lageris netapo kanalizacijos vamzdžių gyventoju.
  • null

    2012 m. Sausio 13 d.
    nu va, tai pasirodo mielės geros buvo:)
  • erstikis

    2012 m. Sausio 13 d.
    dabar galvoju, kad mielės per silpnai ir per vėlai suveikė. Dabar dėčiau daugiau mielių į šiek tiek šiltesnę misą.
  • erstikis

    2012 m. Sausio 31 d.
    Po dviejų su puse mėnesio alus išskaidrėjo. Liko tik vienas butelis, kurį žadu palaikyti pusę metų. Pažiūrėsiu ką tai duos skoniui.
  • erstikis

    2012 m. Gegužės 12 d.
    Ką gi, tenka pripažinti, kad šeši mėnesiai brandinimo šiam alui išėjo į naudą. Nors ne tobulas alus, tačiau tapo geriamu.
Prisijungę aludariai