Receptas / RAUDONASIS ELIS (Vasaros pabaiga)
Informacija
Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. rugpjūčio 27 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. gruodžio 12 d.
Parametrai
OG:
1.050
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
4.7 %
|
|
IBU:
20
|
|
EBC:
19
|
|
IBU/OG:
0.41
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Vienna salyklas | 6.0 | 2.000 | 44.3 | |
BEST Red X salyklas | 30.0 | 2.000 | 44.3 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.200 | 4.4 | |
BEST Rūgštinis salyklas | 8.0 | 0.200 | 4.4 | |
Cukrus | 0.0 | 0.110 | 2.4 | |
4.510 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Magnum | 13.0 | 10 | 70 | |
Tradition (German) | 6.0 | 10 | 20 | |
Tradition (German) | 6.0 | 5 | 10 | |
Tradition (German) | 6.0 | 15 | 1 | |
40 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale US-05(56) II-kartos | 200.0 | 73 |
Pastabos
Virimas 2014 08 31
http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=KTX7K51
Uzmaisymas 1:3 prie 57C.
Salinimas:
55C - 10min.
67 - 60min.
73C - 30min.
78C - 10min. ir tekinimas
Airiška kerpena - 5 g. - 15 min.
Paskutinė porcija apyniu dedama atvesinant misa.
Burbuliavimas baigėsi - 2014 09 05
Perpylimas į kitą fermenterį nusodinimui - 2014 09 06
Pilstymas - 2014 09 08
Nereali spalva ir geras švelnus skonis
http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=KTX7K51
Uzmaisymas 1:3 prie 57C.
Salinimas:
55C - 10min.
67 - 60min.
73C - 30min.
78C - 10min. ir tekinimas
Airiška kerpena - 5 g. - 15 min.
Paskutinė porcija apyniu dedama atvesinant misa.
Burbuliavimas baigėsi - 2014 09 05
Perpylimas į kitą fermenterį nusodinimui - 2014 09 06
Pilstymas - 2014 09 08
Nereali spalva ir geras švelnus skonis