Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. rugpjūčio 30 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. rugsėjo 22 d.

Parametrai

OG:
1.060
FG:
1.018
ABV:
5.5 %
IBU:
54
EBC:
18
IBU/OG:
0.91
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 5.000
Melanoidinas 70.1 0.150
Special B 400.3 0.100
CaraRed 40.0 0.050
      5.300

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz prijaukintieji 1.0 250 90
Saaz prijaukintieji 1.0 70 60
Saaz prijaukintieji 1.0 100 30
Saaz prijaukintieji 1.0 100 15
Saaz prijaukintieji 1.0 100 5
Saaz prijaukintieji 1.0 100 0
      720  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 70

Pastabos

Salinimas: 63-64C->45min->
5 litrai išimti dekokcijai->15 min
78C-> Lauk...

Apyniai šviežiai skinti. Misa su apyniais palikta per naktį aušintis.

Nuotraukos

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

8.6

(1 balsas)

Komentarai

  • vidmantas

    2014 m. Rugsėjo 17 d.  
    Kvapas iš tikro prarūgusių obuolių sulčių. Saazas tavasis, nuskyniau šiek tiek per anksti. 720g žalių nuo to ką matai pririnkau
  • pofke

    2014 m. Rugsėjo 17 d.
    Žalius rekomenduoja aromatui naudot labiau gal dėl to, kad biškį AA neprognozuojamas, bet, jo, žalėsių skonis tikėtinas - chlorofilas visgi;) O bet tačiau žalių apynių alus yra labai gerai brandinamas reikalas - gausybė polifenolių, tai visą deguonį susiurbia iš alaus, o chlorofilas/kiti žali daiktai/skoniai denatūruojasi ir skyla;)
  • vidmantas

    2014 m. Rugsėjo 29 d.
    Bręsta neįtikėtinu greičiu. Jau dabar skonis kardinaliai pasikeitęs. Traukia link lengvos IPA'os. Vienas iš labiausiai pavykusių alų mano gomuriui.
  • pofke

    2014 m. Rugsėjo 29 d.
    Gal norėsi vieną į ką nors pamainyt?;)
  • vidmantas

    2014 m. Rugsėjo 29 d.
    drąsiai, reikia sutarti kokiu būdu. tu juk dabar vilnietis :)
Prisijungę aludariai