Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
80 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. rugsėjo 5 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. lapkričio 10 d.

Parametrai

OG:
1.040
FG:
1.008
ABV:
4.1 %
IBU:
29
EBC:
9
IBU/OG:
0.72
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) 4.0 3.000
Karamelinis salyklas 240.2 0.050
      3.050

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Apollo 18.0 10 60
Cascade 5.0 10 15
      20  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 8.0 80

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~7L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~3,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 18ºC)
antrinė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 18ºC)
Prisijungę aludariai