Receptas / Erstikio ŠVIESUS ELIS
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
80 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. rugsėjo 5 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. lapkričio 10 d.
Parametrai
OG:
1.040
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
4.1 %
|
|
IBU:
29
|
|
EBC:
9
|
|
IBU/OG:
0.72
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) | 4.0 | 3.000 | 98.4 | |
Karamelinis salyklas | 240.2 | 0.050 | 1.6 | |
3.050 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 8.0 | 80 |
Pastabos
Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~7L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~3,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 18ºC)
antrinė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 18ºC)
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~7L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~3,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 18ºC)
antrinė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 18ºC)