Informacija

Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
65 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugsėjo 19 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. rugsėjo 29 d.

Parametrai

OG:
1.046
FG:
1.010
ABV:
4.7 %
IBU:
32
EBC:
49
IBU/OG:
0.71
ryškus apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Belgiškas pilsnerio salyklas 3.0 2.000
CaraCrystal 120.1 0.630
Miuncheno salyklas (tamsus, savadarbis) 40.0 0.250
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.100
      2.980

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Kent Golding (U.K.) 5.0 30 45
Airiška kerpena 0.0 5 15
Kent Golding (U.K.) 5.0 10 15
      45  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 78

Pastabos

Salinimas:
68C - 60min

Virti 60 min

Komentarai

  • konung

    2011 m. Spalio 14 d.
    Ragautas VAK metu (10.13). Skanus elis. tiesa, aš galbūt būčiau linkęs jį perkelt prie rudojo elio, vien dėl savo lengvumo ir malonaus karamelinio prieskonio.
  • audryla

    2011 m. Spalio 14 d.
    Sutinku, kūno trūksta....negelbėjo net salinimas prie 68C-69C...
    Mano galva tai mielių darbas, panašiai kaip runcei čia: http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/661

    ..perkelinėt į kitą kategoriją tikrai nesiruošiu :-)
    Mėginsim tobulint receptą ;-) Pradžiai mieles pakeisiu...po to žiūrėsim...
  • Gytis

    2011 m. Spalio 14 d.
    Ragautas 10.13 VAK'e. Daug salyklinio skonio, lengvo kūno, pabaiga salyklinė,į sausumą. Alus gardus, tik porterį kažkaip kitaip įsivaizduoju. Bet į šį klausimą jau atsakyta :)
  • Dainius

    2011 m. Lapkričio 6 d.
    Kaip ir minėta, labiausiai priminė rudajį elį. Solidus,skanus alus. Poskonyje jaučiamas labai lengvas kartumas.
Prisijungę aludariai