Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. rugsėjo 20 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. spalio 6 d.

Parametrai

OG:
1.050
FG:
1.000
ABV:
6.5 %
IBU:
0
EBC:
16
IBU/OG:
0.00
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Obuolių sultys 12.0 4.250
      4.250

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M02 Cider 12.0 100

Pastabos

Sultys iš antaninių, pepino ir grabštainai. Pasterizuotos karštuoju būdu ir išpilstytos į pakus.

Fermentacija:
- Fermentuojama ~22 laipsnių temperatūroj (mielės rekomenduoja 18-24). Fermenteris stovi kambary.
- Campdeno nedėjau, įbėriau porą arbatinių šaukštelių pektino fermento.
- Pirmą burbulą išstumė maždaug po 14h nuo mielių subėrimo. Po 24h nuo subėrimo burbuliuoja nuolat.
- Po dviejų savaičių susifermentavo iki 1.000. Perpyliau į antrinę, laikysiu toje pačioje temperatūroje.
Prisijungę aludariai