Informacija

Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
50 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugsėjo 20 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. rugsėjo 28 d.

Parametrai

OG:
1.064
FG:
1.012
ABV:
6.8 %
IBU:
57
EBC:
25
IBU/OG:
0.89
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Miuncheno salyklas 13.0 6.200
      6.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Marynka (First Wort Hopping) 8.0 25 60
Marynka 8.0 6 60
Marynka 8.0 31 15
Marynka 8.0 31 5
Marynka 8.0 31 0
      124  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 12.0 81

Pastabos

Salinimas single step infusion mash, užpilta 15l 74c temp. vandens, 90 min.
Virimas - 60 min.
Apynių kiekiai keistoki, nes viriau per du skirt. dydžio puodus.
Antrinė fermentacija su 50g tų pačių Marynkos apynių.

Komentarai

  • Zydrius

    2011 m. Rugsėjo 21 d.
    FWH laikas irgi bus 60.
  • Dainius

    2011 m. Rugsėjo 21 d.
    O apyniai pačio auginti?
  • null

    2011 m. Rugsėjo 21 d.
    SMaSH lietuviškai VAVSA (vieno apynio vieno salyklo alus) :)
  • pofke

    2011 m. Rugsėjo 21 d.
    Apyniai pačio, pirmas derlius:)

    VAVSA geras terminas, bet SMaSH toks energingesnis;)
  • pofke

    2011 m. Spalio 24 d.
    Išpilstant užragavus esu visiškai patenkintas šitu reikalu. Marynkos kvapas ir skonis daug geresnis, nei tikėjausi, pažiūrėsim, kaip bus po brandinimo.
Prisijungę aludariai