Informacija

Kiekis:
50 litrų
Efektyvumas:
65 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugsėjo 21 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. spalio 10 d.

Parametrai

OG:
1.067
FG:
1.019
ABV:
6.3 %
IBU:
81
EBC:
22
IBU/OG:
1.20
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 9.000
Miuncheno salyklas 15.0 3.000
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 2.000
Pale Ale salyklas 7.0 1.000
Belgiškas pilsnerio salyklas 3.0 1.000
Karamelinis 135.1 1.000
      17.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Chinook 12.0 50 60
Nugget 12.0 50 60
Chinook 12.0 30 30
Columbus 14.0 30 30
Cascade (U.S.) 7.0 30 30
Cascade (U.S.) 7.0 20 5
Admiral (U.K.) 10.0 30 5
      240  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 24.0 72

Pastabos

Salinimas:
35C->46C
46C - 30min
46C -> 65C
65C - 60min
65C - 72C
72C - 60min

Komentarai

  • svyturys

    2011 m. Rugsėjo 26 d.
    daryk fotkes ir mesk į alaus.info
  • konung

    2011 m. Spalio 14 d.
    Ragautas VAK (10.13) metu. Skanus tas PAIPA. Atsiprašysiu už leksikoną bet reik pacituot užrašus: "alus su saldžiu galu, kurį vainikuoja apyniai"
  • Gytis

    2011 m. Spalio 14 d.
    Ragautas VAK'e 10.13. Apynių kvapas ir skonis. Man pasirodė, kad dar bręsti turi. Bet geras jau dabar, o po 1-1,5 mėnesio turėtų būti iš viso gardumėlis.
  • Dainius

    2011 m. Lapkričio 6 d.
    Tą patį vakarą ragavau ir tai yra vakaro alus. Malonaus kvapo, skanus, karsteri ir ilgas neįkyrus poskonis. Į detales nesigilinau :)
  • konung

    2011 m. Lapkričio 11 d.
    Pakartotinai ragautas 11.10. Apynių aromatas pakeri dar neišgėrus nė gurkšnio. Geras IPA.
Prisijungę aludariai