Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
74 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. spalio 1 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. spalio 1 d.

Parametrai

OG:
1.054
FG:
1.014
ABV:
5.2 %
IBU:
33
EBC:
9
IBU/OG:
0.61
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 4.500
CaraPils 5.0 0.500
BEST Caramel Light salyklas 30.0 0.250
      5.250

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Green Bullet (New Zealand) 12.0 5 60
Green Bullet (New Zealand) 12.0 10 35
Summit 17.0 20 10
      35  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M84 Bohemian Lager 0.0 74
Wyeast 1084: Irish Ale 0.0 74

Pastabos

68C - 60 min;
100C - 15min - 1/2;
74C - 20 min;

Komentarai

  • Artis

    2014 m. Spalio 2 d.
    Anksčiau rašydavau stropiai: antros kartos, x ml y mielės. Bet realiai naudos 0 iš tos info. Čia panašiai kaip rašyti "Summit apyniai 2013 metų derliaus" :)
    Salinu dažnai nuo 68c. Ypač jei žinau, kad "balansas" bus labiau į apynių pusę, tai atsvara gaunasi.
  • Artis

    2014 m. Spalio 2 d.
    O šiaip M84 mielėms dariausi starterį. Pirma mintis buvo, kad visą kiekį ant starterio užvaryti. Bet išpilstęs alų su Irish Ale, pamačiau gan gražų pyragą nuo antrinės. Ekspromntu nutariau padalinti. Irish Ale geros mielės. Rekomenduoju.
  • Artis

    2014 m. Spalio 2 d.
    Žinių spragas jaučiu. O tai kame čia "kampas" su salinimo režimu ir lagerinėmis mielėmis?
  • Artis

    2014 m. Spalio 2 d.
    Ok. Jei būsiu patenkintas rezultatu, tai pravirsiu šią versiją pagal įstatymus, bus galima palyginti kuris skanesnis :)
Prisijungę aludariai