Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. spalio 9 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. spalio 28 d.

Parametrai

OG:
1.079
FG:
1.001
ABV:
10.3 %
IBU:
0
EBC:
32
IBU/OG:
0.00
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Obuolių sultys 10.0 12.000
Moliūgų sultys 5.0 12.000
Konditerinis cukrus (baltas) 0.0 2.000
Fruktozė 0.0 0.500
      26.500

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
SHARDONNAY-TOP ESSENCE 12.0 99

Pastabos

Sutarkuojam 10kg moliugo, uzpilam 9 litrais verdancio vandens. Palaukiam kol visas marmalas ataus iki 45 laipsniu, pilam pektino fermenta ir paliekam per nakti. Kita diena marles pagalba isspaudziam ir gaunam 12l skyscio, kuri cia vadinsim moliugu sultimis, nors tiksliau cia gal vadintusi nektaras ar dar kazkas. Moliugu sulciu OG toks mazas, kad i ji net demesio nebuvo kreipta. Tada supilta 12l obuoliu sulciu, kurios buvo siaip jau pernelyg saldzios, bet palaikytos per nakti galejo truputi ir rugtelt, kas, veikiausiai, labiau i nauda, negu atvirksciai. Po sulciu supylimo, bendras OG buvo 1040. Kadangi tikslas yra sidras artimesnis vynui - papildomai ideta 2kg cukraus. OG pakilo iki 1071. Tada supiltos mieles ir palikta fermentacijai.

Update: Paragavau, ir supratau kad gavosi ne sidras o labiau sausas vynas. Kaip vynas, netgi labai skanus, tik truksta ABV. Taigi, dadedam 0.5 kg fruktozes (fruktoze yra daug nuostabesnis dalykas uz cukru) ir duodam dar pasifermentuoti iki ~10 ABV.

Nuotraukos

Prisijungę aludariai