Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
64 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. spalio 13 d.
Receptas modifikuotas:
-0001 m. lapkričio 30 d.

Parametrai

OG:
1.042
FG:
1.010
ABV:
4.3 %
IBU:
49
EBC:
100
IBU/OG:
1.15
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter 6.0 2.376
Miežiniai dribsniai 3.0 1.152
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 900.7 0.432
Skrudinti miežiai 1000.8 0.216
Skrudintas miežių salyklas 'Black Dehusked' 1501.1 0.072
      4.248

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Northern Brewer 9.4 18 45
East Kent Golding (U.K.) 5.2 32 45
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 12.0 77

Pastabos

Paremtas Guobalyno stauto receptu:
http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/415-guobalyno-stautas

Naudotos kitos mielės, pakeistas bendras ir apynių virimo laikas. Skrudinti salyklai į salinimą. 60 min @ 66 *C, tekinimas 75 *C.
Fermentacijos metu aplinkos temperatūra ~19 *C.
Pirminė 7 d.
Antrinė 13 d.
Prisijungę aludariai