Receptas / Aurora
Informacija
Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugsėjo 25 d.
Receptas modifikuotas:
-0001 m. lapkričio 30 d.
Parametrai
OG:
1.052
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
5.1 %
|
|
IBU:
26
|
|
EBC:
8
|
|
IBU/OG:
0.50
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Marris Otter | 4.0 | 5.000 | 83.3 | |
Kvietinis salyklas (šviesus) | 3.0 | 0.500 | 8.3 | |
CaraPils | 5.0 | 0.500 | 8.3 | |
6.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Aurora | 9.0 | 20 | 60 | |
Aurora | 9.0 | 15 | 30 | |
Aurora | 9.0 | 20 | 0 | |
55 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale US-05(56) | 12.0 | 75 |
Komentarai
-
Dainius
2011 m. Lapkričio 6 d.Kaip visad skanus, lengvas, su sausoku poskoniu alus. Visai nekartus, bet kitaip jis nebūtų toks landus. -
runce
2011 m. Lapkričio 6 d.koks aurora skonis ir kvapas? gal kas lyginot su aroma? -
Dainius
2011 m. Lapkričio 6 d.Nebandžiau aromos apynių, bet drąsiai siūlau aurora. Apynių kvapas toksai žemiškas, sunkokas. Pats kada nors norėčiau išvirt auroros elį. Dariau rukytą porterį su aurora, lb tiko kol šviežias buvo. -
runce
2011 m. Lapkričio 7 d.porteryje apyniai neatsiskleis. iš vieno virimo galiu pasakyt, kad su aroma verta paeksperimentuot, malonūs apyniai, bet šaltam ayniavimui geriau nenaudot, sunkiai sėda (stambus malimas). jei aurora tokio paties charakterio ir su daugiau AA, verta pagalvot. žemiškumo ir sunkumo turi, bet man pagrindas pasirodė gėlės ir šiėnas, kaži kaip kituose aluose -
Evaldas
2011 m. Lapkričio 7 d.Manau labiau gėlinis aromatas juose jaučiamas, beto turi pakankamai kartumo.Tinkamesni naudoti norint per daug neišryškinant apynių kvapo.
Atviro Alaus Taurė 2012
2012 m. gegužės 27 d.