Receptas / Erstikio KARAMELIS
Informacija
Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
91 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. spalio 20 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. spalio 31 d.
Parametrai
OG:
1.059
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
6.1 %
|
|
IBU:
25
|
|
EBC:
31
|
|
IBU/OG:
0.42
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) | 4.0 | 3.500 | 87.5 | |
Karamelinis salyklas | 240.2 | 0.500 | 12.5 | |
4.000 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 78 |
Pastabos
Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 19ºC)
antrinė - xx dienų (aplinkos temperatūra xxºC)
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 19ºC)
antrinė - xx dienų (aplinkos temperatūra xxºC)