Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
91 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. spalio 20 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. spalio 31 d.

Parametrai

OG:
1.059
FG:
1.013
ABV:
6.1 %
IBU:
25
EBC:
31
IBU/OG:
0.42
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) 4.0 3.500
Karamelinis salyklas 240.2 0.500
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Motueka 8.0 8 60
Apollo 18.0 6 60
Cascade 5.0 15 15
      29  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 78

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 19ºC)
antrinė - xx dienų (aplinkos temperatūra xxºC)
Prisijungę aludariai