Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
74 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. spalio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. gruodžio 14 d.

Parametrai

OG:
1.086
FG:
1.017
ABV:
9.0 %
IBU:
32
EBC:
45
IBU/OG:
0.38
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Čekija) 3.0 5.500
Skystas salyklo ekstraktas "Savas alus" (šviesus) 15.0 1.700
Candy 200.2 0.400
CaraMunich 110.1 0.400
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' 50.0 0.180
Aroma 150.1 0.130
Special B 400.3 0.100
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.080
      8.490

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Northern Brewer (German) 8.0 30 90
Hersbrucker (German) 4.0 30 30
Styrian Golding (Slovenia) 5.0 30 30
      90  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Maistas mielėms 7.0 80
Wyeast XL3787 Trappist (2l starteris) 0.0 80

Pastabos

Salinimas 65
Pirmus istekintus 2.5 litro spiriam su koja ir išliejam ant grindų. Ir sukalbam garsiai pora burtažodžių rusų kalba. Auka alaus dievams tsakant. Pavadinimą keičiam iš B11 į Bxx (pagal gaunamą OG). Toliau viskas pagal planą.

Nuotraukos

Komentarai

  • Nemas

    2014 m. Gruodžio 3 d.
    Ne per mažai čia tų mielių? :)
  • vidmantas

    2014 m. Gruodžio 3 d.
    Jokiais būdais taip :)
Prisijungę aludariai