Receptas / Paprastas šviesus elis
Informacija
Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
74 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. spalio 24 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. spalio 27 d.
Parametrai
OG:
1.053
|
|
FG:
1.011
|
|
ABV:
5.6 %
|
|
IBU:
16
|
|
EBC:
12
|
|
IBU/OG:
0.29
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 5.000 | 90.9 | |
BEST Caramel Aromatic salyklas | 50.0 | 0.500 | 9.1 | |
5.500 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Marynka | 7.9 | 15 | 60 | |
Saaz (Czech) | 3.0 | 30 | 15 | |
45 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham | 12.0 | 80 |
Pastabos
pyliau 9l 55C -> 50C 15min
dar pyliau 5l 100C -> 65C 60min
1/2 mentalo užviriau per 30min
tekinama ~80C vandeniu (~17l).
dar pyliau 5l 100C -> 65C 60min
1/2 mentalo užviriau per 30min
tekinama ~80C vandeniu (~17l).