Receptas / Kviečių porteris
Informacija
Kiekis:
7 litrai
Efektyvumas:
49 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugsėjo 29 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. gruodžio 19 d.
Parametrai
OG:
1.082
|
|
FG:
1.040
|
|
ABV:
5.6 %
|
|
IBU:
118
|
|
EBC:
94
|
|
IBU/OG:
1.44
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Kvietinis salyklas (tamsus) | 15.0 | 2.000 | 53.3 | |
Kvietinis salyklas (šviesus) | 3.0 | 1.000 | 26.7 | |
Kvietiniai dribsniai | 3.0 | 0.500 | 13.3 | |
Skrudintas kviečių salyklas | 900.7 | 0.250 | 6.7 | |
3.750 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Spalt Select (German) | 6.1 | 36 | 60 | |
Hallertauer Mittelfrüh (German) | 4.2 | 44 | 50 | |
Tettnanger (German) | 4.2 | 23 | 40 | |
Saaz (Czech) | 2.9 | 25 | 0 | |
128 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Munich | 5.0 | 52 |
Pastabos
Salinau ~50-65°C - 150 min.
Skrudintą salyklą supyliau po valandos salinimo.
Sudėjau kilniųjų apynių likučius.
Gavosi daugiau nei 7 litrai, dėl tekinimo labai sumažėjo efektyvumas.
Patarimas vienas: be priedų, palengvinančių tekinimą net nebandykit daryt, nes prasikeiksit.
Misa gavosi tiršta kaip tepalas, bet labai skani.
Šiaip įsimintinas virimas, be to prisvilo puodas, katiliuko karamelizacija:) tiršta puta lipo per viršų.
Skrudintą salyklą supyliau po valandos salinimo.
Sudėjau kilniųjų apynių likučius.
Gavosi daugiau nei 7 litrai, dėl tekinimo labai sumažėjo efektyvumas.
Patarimas vienas: be priedų, palengvinančių tekinimą net nebandykit daryt, nes prasikeiksit.
Misa gavosi tiršta kaip tepalas, bet labai skani.
Šiaip įsimintinas virimas, be to prisvilo puodas, katiliuko karamelizacija:) tiršta puta lipo per viršų.
audryla
2012 m. Sausio 12 d.ooooo....
nežinau kaip jį vertint jei atvirai :-) Tirštas, sunkus, labiau primenantis stoutą nei porterį...
Jei būtų bent per pus mažiau apynių spėčiau būt labai geras... toks Heavy stoutas, a la http://beeradvocate.com/beer/profile/323/875">Old Engine Oil
Artis
2012 m. Sausio 13 d.Kviečių vynas. Tiršta, šilkinė alaus tekstūra. Apynių kiekis sukuria labai stipraus alaus iliuzija. Alus su laiku, prarasdamas aštriuosius apynių kampus, tik gerės. Karbonizacija šiam alui reikalinga minimali, pateikimo temperatūra - kambario.
Smagu komentuoti išskirtinius alus! :)
Žaldokas
2012 m. Sausio 13 d.Dainius
2012 m. Sausio 13 d.Daugiau tikėjausi ir iš mielių, specialiai didelės atenuacijos naudojau.
Karčiausias ragautas alus?! Kažką būsi praleidęs... :)
Žaldokas
2012 m. Sausio 16 d.