Informacija

Kiekis:
7 litrai
Efektyvumas:
49 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugsėjo 29 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. gruodžio 19 d.

Parametrai

OG:
1.082
FG:
1.040
ABV:
5.6 %
IBU:
118
EBC:
94
IBU/OG:
1.44
dominuoja apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Kvietinis salyklas (tamsus) 15.0 2.000
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 1.000
Kvietiniai dribsniai 3.0 0.500
Skrudintas kviečių salyklas 900.7 0.250
      3.750

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Spalt Select (German) 6.1 36 60
Hallertauer Mittelfrüh (German) 4.2 44 50
Tettnanger (German) 4.2 23 40
Saaz (Czech) 2.9 25 0
      128  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Munich 5.0 52

Pastabos

Salinau ~50-65°C - 150 min.
Skrudintą salyklą supyliau po valandos salinimo.
Sudėjau kilniųjų apynių likučius.
Gavosi daugiau nei 7 litrai, dėl tekinimo labai sumažėjo efektyvumas.

Patarimas vienas: be priedų, palengvinančių tekinimą net nebandykit daryt, nes prasikeiksit.
Misa gavosi tiršta kaip tepalas, bet labai skani.

Šiaip įsimintinas virimas, be to prisvilo puodas, katiliuko karamelizacija:) tiršta puta lipo per viršų.

Komentarai

  • audryla

    2012 m. Sausio 12 d.
    Ragautas VAK 12.01.2012

    ooooo....
    nežinau kaip jį vertint jei atvirai :-) Tirštas, sunkus, labiau primenantis stoutą nei porterį...
    Jei būtų bent per pus mažiau apynių spėčiau būt labai geras... toks Heavy stoutas, a la http://beeradvocate.com/beer/profile/323/875">Old Engine Oil
  • Artis

    2012 m. Sausio 13 d.
    Ragautas VAK 12.01.2012

    Kviečių vynas. Tiršta, šilkinė alaus tekstūra. Apynių kiekis sukuria labai stipraus alaus iliuzija. Alus su laiku, prarasdamas aštriuosius apynių kampus, tik gerės. Karbonizacija šiam alui reikalinga minimali, pateikimo temperatūra - kambario.
    Smagu komentuoti išskirtinius alus! :)
  • Žaldokas

    2012 m. Sausio 13 d.
    Karčiausias kada nors mano ragautas alus. Vis tik Munich mielės "tepalą sėkmingai pažabojo". Iš aromato ir nesugaudysi, jog tai 100% kvietinis alus. Mielių apgesintus salyklus įnirtingai gožia apyniai, todėl apie šio alaus tikrąjį veidą galima būtų sužinoti tik po metų. Dar vienas aludario-impresionisto šedevras :)
  • Dainius

    2012 m. Sausio 13 d.
    Apynių truputį daugoka, bet pirminės idėjos pravalyti sandėlį neatsisakiau.
    Daugiau tikėjausi ir iš mielių, specialiai didelės atenuacijos naudojau.
    Karčiausias ragautas alus?! Kažką būsi praleidęs... :)
  • Žaldokas

    2012 m. Sausio 16 d.
    Teko ragauti ir didesnį IBU turinčių tavo alų, bet IBU skaičius dar ne viskas kaip ir kartumas kartumui nelygus :) Rašydamas karčiausias turėjau omenyje, kad kartumas šitame labiausiai jautėsi.
Prisijungę aludariai