Receptas / Erstikio KOLUMBO ELIS
Informacija
Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
82 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. lapkričio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. gruodžio 10 d.
Parametrai
OG:
1.053
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
5.4 %
|
|
IBU:
36
|
|
EBC:
16
|
|
IBU/OG:
0.69
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) | 4.0 | 3.260 | 81.5 | |
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) keptas sausas* | 50.0 | 0.740 | 18.5 | |
4.000 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 78 |
Pastabos
* Lapkričio 23-ioji - Kolumbo vardadienis.
* Sausas bazinis salyklas pakepintas keptuvėje. Spalva nežymiai pasikeitė nuo bazinio - įgavo gelsvumo. Atsirado intensyvesnis sakyklo kvapas. Dėl nestabilios kepinimo temperatūros, kas kart gaunasi skirtingas rezultatas, kurio įtaka alui - neprognozuojama.
Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 9 dienos (aplinkos temperatūra 18ºC)
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 19ºC)
* Sausas bazinis salyklas pakepintas keptuvėje. Spalva nežymiai pasikeitė nuo bazinio - įgavo gelsvumo. Atsirado intensyvesnis sakyklo kvapas. Dėl nestabilios kepinimo temperatūros, kas kart gaunasi skirtingas rezultatas, kurio įtaka alui - neprognozuojama.
Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 9 dienos (aplinkos temperatūra 18ºC)
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 19ºC)