Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
82 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. lapkričio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. gruodžio 10 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.012
ABV:
5.4 %
IBU:
36
EBC:
16
IBU/OG:
0.69
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) 4.0 3.260
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) keptas sausas* 50.0 0.740
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 15.0 12 60
Columbus 15.0 10 15
      22  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 78

Pastabos

* Lapkričio 23-ioji - Kolumbo vardadienis.

* Sausas bazinis salyklas pakepintas keptuvėje. Spalva nežymiai pasikeitė nuo bazinio - įgavo gelsvumo. Atsirado intensyvesnis sakyklo kvapas. Dėl nestabilios kepinimo temperatūros, kas kart gaunasi skirtingas rezultatas, kurio įtaka alui - neprognozuojama.

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 9 dienos (aplinkos temperatūra 18ºC)
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 19ºC)
Prisijungę aludariai