Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
73 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. spalio 1 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. spalio 3 d.

Parametrai

OG:
1.068
FG:
1.017
ABV:
6.7 %
IBU:
27
EBC:
22
IBU/OG:
0.40
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Viking malt pilsnerio salyklas 3.0 5.000
Moliūgas 7.0 3.000
CaraRed 40.0 0.500
CaraCrystal 120.1 0.250
      8.750

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 12.0 15 60
Kent Golding (U.K.) 4.0 30 30
Kvapnieji pipirai (nemaltas) 0.0 5 10
Cinamonas (maltas) 0.0 10 10
Gvazdikėliai (nemaltas) 0.0 5 10
Muskatas (maltas) 0.0 5 10
      70  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
MauriBrew Ale 514 12.0 75

Pastabos

Šį alų pirmą kartą viriau prieš metus. Puikaus skonio, labai kvapnus, "šiltas" alus šaltiems žiemos vakarams.
Moliūgo griežinėlius kepiname orkaitėje 200-230C, apie 30-50 min. Po lėto skrusdamas moliūgas karamelizuojasi, paleidžia sultys. Nereiktų perkepinti, turi lengvai apskrusti.
Moliūgą naudojame kaitinant tekinimo vandenį. Vanduo tampa lengvos oranžinės spalvos, salstelėjes.
Visa tai patenka ir į verdamą alų. Nors galiausia kažkokio specifinio moliūgo skonio nėra jaučiama. Viską užgožia kvapnieji prieskoniai.

Salinimas:
50C - 20 min.
67C - 90 min.

Komentarai

  • audryla

    2011 m. Spalio 2 d.
    Moliūgėlis...moliūgėlis........hmmm...
    aaa....prisiminiau... "Vedęs ir turi vaikų" :-)
  • Artis

    2011 m. Spalio 2 d.
    :)
Prisijungę aludariai