Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
87 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. lapkričio 26 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. sausio 12 d.

Parametrai

OG:
1.055
FG:
1.010
ABV:
5.9 %
IBU:
25
EBC:
16
IBU/OG:
0.46
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) 4.0 3.800
Karamelinis salyklas 240.2 0.100
Brown Malt 150.1 0.100
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 15.6 10 60
Cascade 7.0 15 15
      25  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 8.0 82

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 90 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 12 dienų (aplinkos temperatūra 19ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 19ºC)
Prisijungę aludariai