Informacija

Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
61 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. gruodžio 4 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. rugsėjo 22 d.

Parametrai

OG:
1.057
FG:
1.016
ABV:
5.4 %
IBU:
13
EBC:
7
IBU/OG:
0.23
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Vokiškas pilsner 3.0 3.000
Vokiškas kvietinis 3.0 3.000
Cukrus 0.0 0.240
      6.240

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz (Czech) 4.0 5 60
Willamette 5.0 6 60
Saaz (Czech) 4.0 5 45
Saaz (Czech) 4.0 5 30
Willamette 5.0 6 30
Willamette 5.0 6 10
      33  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Blanche 12.0 72

Pastabos

15min apelsinu zieveles 15g. 5 min apelsinu zieveles 15g

Dar vienas alus Abė v2 teęsinys. Dėkingas autoriui.

Cukrus karbonizacijai, pagal t.
Paskutiniame bandyme dadėta 5 min 1g Traiškyto kardomono, 1g kaliandros ( žalios).

Mielės stojo labai aukštai, 1.020 FG

Komentarai

  • traskis

    2015 m. Gegužės 26 d.
    Idomu kiek laiko reikia brandinti kvietini,kada jis skaniausias?
  • Nemas

    2015 m. Liepos 6 d.
    Man asmeniškai, jį puikiausiai galima gerti jau po 3 dienų, o vėliau skonis labai daug nesikeičia, bet vakar gėriau paskutinio virimo, gal 2 mėnesių, vienodai skanus.
  • Nemas

    2015 m. Rugpjūčio 8 d.
    Būtent kaliandra priartina skonį prie kronenburg blanc, kardomonas siek tiek pastiprina citrusinį skonį. Su šiais prieskoniais reikia labai atsargiai, Būtent vieno gramo ir užtenka. Kaip alternatyvą bandžiau ir kaliandros sėklas- skoninių sąvybių dadėjo, bet dedant šviežią augalą skonis man patiko labiau.
  • Okis

    2016 m. Balandžio 24 d.  
    Kaip su salinimu? Kuriuo metu cukru deti?
  • Nemas

    2016 m. Gegužės 16 d.
    Tik db užmačiau komentarą, sąlinimas standartinis 65 laipsniai 1h, 10 min 78. Cukrus- karbonizacijai.
Prisijungę aludariai