Receptas / Erstikio PILSNERIS 2015
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
84 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. gruodžio 22 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. sausio 28 d.
Parametrai
OG:
1.053
|
|
FG:
1.011
|
|
ABV:
5.4 %
|
|
IBU:
30
|
|
EBC:
6
|
|
IBU/OG:
0.56
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (Čekiškas) | 3.0 | 1.900 | 47.5 | |
Bazinis salyklas (Vikingmalt) | 3.0 | 1.600 | 40.0 | |
CaraPils | 5.0 | 0.500 | 12.5 | |
4.000 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
M84 Bohemian Lager | 20.0 | 79 |
Pastabos
Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo verdama 10min, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 15 dienų (aplinkos temperatūra 12ºC)
antrinė - 10 dienų (aplinkos temperatūra 20ºC)
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo verdama 10min, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 15 dienų (aplinkos temperatūra 12ºC)
antrinė - 10 dienų (aplinkos temperatūra 20ºC)