Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
84 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. gruodžio 22 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. sausio 28 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.011
ABV:
5.4 %
IBU:
30
EBC:
6
IBU/OG:
0.56
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Čekiškas) 3.0 1.900
Bazinis salyklas (Vikingmalt) 3.0 1.600
CaraPils 5.0 0.500
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 16.7 10 60
Columbus 16.7 10 15
      20  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M84 Bohemian Lager 20.0 79

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo verdama 10min, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 15 dienų (aplinkos temperatūra 12ºC)
antrinė - 10 dienų (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai