Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
78 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. sausio 4 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. sausio 26 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.000
ABV:
6.4 %
IBU:
29
EBC:
13
IBU/OG:
0.60
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 3.900
Karamelinis salyklas 240.2 0.100
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Northern Brewer 7.6 20 60
Northern Brewer 7.6 15 15
      35  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M27 Belgian Ale 10.0 99

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 90 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 9 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai