Receptas / piliuonos stoutas
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. vasario 18 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. vasario 18 d.
Parametrai
OG:
1.064
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
6.3 %
|
|
IBU:
8
|
|
EBC:
99
|
|
IBU/OG:
0.13
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 5.000 | 78.1 | |
Miežiniai dribsniai | 3.0 | 0.400 | 6.3 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.200 | 3.1 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Black Dehusked' | 1301.0 | 0.200 | 3.1 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Black Dehusked' | 1200.9 | 0.200 | 3.1 | |
Special B | 400.3 | 0.200 | 3.1 | |
CaraCrystal | 220.2 | 0.200 | 3.1 | |
6.400 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Perle (German) | 8.0 | 10 | 60 | |
Challenger (U.K.) | 7.0 | 10 | 0 | |
20 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 12.0 | 75 |
Pastabos
Salinta prie 65 laipsniu 1h15min. Istekinta 17 litru 18%. Virta 1h15min. Papldomai ipilta vandens apie 5 litrai ir sumazintas OG iki 14 %. Po 5 paru perpilta i kita inda mieliu nusodinimui. FG 5%. Dar po 2 paru subuteliuota ir laikyta 3 paras kambario temperaturoje (18-20 oC) bei tris savaites katilinej 15 oC. Skonis maloniai saldus. Kad ir daug deginto salklo jo beveik nesijauchia.
runce
2011 m. Vasario 18 d.tik dėl laikymo ir mielių noriu pridėti, kad S04 reikia laikyti šiltai (virš 15C) minimum 2sav. ir vėsiai nešti nėra prasmės