Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. vasario 18 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. vasario 18 d.

Parametrai

OG:
1.064
FG:
1.016
ABV:
6.3 %
IBU:
8
EBC:
99
IBU/OG:
0.13
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 5.000
Miežiniai dribsniai 3.0 0.400
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.200
Skrudintas miežių salyklas 'Black Dehusked' 1301.0 0.200
Skrudintas miežių salyklas 'Black Dehusked' 1200.9 0.200
Special B 400.3 0.200
CaraCrystal 220.2 0.200
      6.400

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Perle (German) 8.0 10 60
Challenger (U.K.) 7.0 10 0
      20  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 12.0 75

Pastabos

Salinta prie 65 laipsniu 1h15min. Istekinta 17 litru 18%. Virta 1h15min. Papldomai ipilta vandens apie 5 litrai ir sumazintas OG iki 14 %. Po 5 paru perpilta i kita inda mieliu nusodinimui. FG 5%. Dar po 2 paru subuteliuota ir laikyta 3 paras kambario temperaturoje (18-20 oC) bei tris savaites katilinej 15 oC. Skonis maloniai saldus. Kad ir daug deginto salklo jo beveik nesijauchia.

Komentarai

  • runce

    2011 m. Vasario 18 d.
    iš recepto skanus stautas turėtų būti :)
    tik dėl laikymo ir mielių noriu pridėti, kad S04 reikia laikyti šiltai (virš 15C) minimum 2sav. ir vėsiai nešti nėra prasmės
Prisijungę aludariai