Informacija

Kiekis:
55 litrai
Efektyvumas:
77 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. spalio 9 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. spalio 29 d.

Parametrai

OG:
1.086
FG:
1.019
ABV:
8.8 %
IBU:
47
EBC:
43
IBU/OG:
0.55
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 17.000
Miuncheno salyklas 15.0 1.350
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 1.350
Special B 400.3 0.410
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 900.7 0.240
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' 1100.8 0.180
      20.530

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 12.0 80 60
Cascade (U.S.) 7.4 105 30
      185  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 24.0 78

Komentarai

  • Zydrius

    2011 m. Spalio 24 d.
    pas mane IPA atenuacija buvo 0.86
  • svyturys

    2011 m. Spalio 24 d.
    šūds :( iš čia http://www.homebrewtalk.com/f13/my-brew-infected-picture-174943/ supratau, kad lengvai susimoviau. Ar verta nešt alų atgal šiltai, įmest mielių ir laukt, ar išpilsyt su tokiu fg be cukraus?
  • Artis

    2011 m. Spalio 24 d.
    Priklauso nuo norimo galutinio rezultato. Tavo recepto atveju didesnis FG nėra problema t.y. turės gerai jaučiamą kūna. Tik jei dabar buteliuosi, kad ir be cukraus, tai yra tikimybė, kad per daug angliarūgštės prisigamins, kas stipresniuose gėrimuose nėra labai pageidaujama.
  • Modeslovas

    2011 m. Spalio 24 d.
    Buvau subuteliaves viena porteriuka prie 1.020. Mieles tos pacios, galvojau baigesi procesas. Tai po 2sav nieko alus dar buvo. O po menesio tai atidarius puse butelio išputodavo, vienas truko.
  • svyturys

    2011 m. Spalio 25 d.
    Vis dėl to alus grąžintas atgal šiltai, sumesta mielių, gyvena vėl.
Prisijungę aludariai