Receptas / Belgijos kaimo alus
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
40 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. vasario 18 d.
Parametrai
OG:
1.062
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
6.1 %
|
|
IBU:
24
|
|
EBC:
20
|
|
IBU/OG:
0.38
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Sladovna Bruntál ekstraktas (šviesus) | 15.0 | 3.400 | 68.0 | |
Pale Ale salyklas | 7.0 | 1.000 | 20.0 | |
CaraPils | 5.0 | 0.300 | 6.0 | |
CaraRed | 40.0 | 0.300 | 6.0 | |
5.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Hallertauer Mittelfruh | 4.2 | 30 | 60 | |
Spalt Select (German) | 6.1 | 30 | 15 | |
60 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Brewferm Top | 12.0 | 75 |
Pastabos
Šie priedai rekomenduojami, į komplekta neįeina, tačiau jei kurio nors nerasite, galima apsieiti ir be jų:
1 arbat. šaukštelis kardamono (15 min. virimo);
1 arbat. šaukštelis apelsino žievelių (15 min. virimo);
1 arbat. šaukštelis kalendros (15 min. virimo).
Patartina misą gerai aeruoti. Ideali rūgimo temperatūra 26-29 C. Leiskite alui pastovėti ant mielių 14 d. nuo užraugimo. Supilsčius į butelius palaikykite alų dar porą dienų šiltoje temp., o tada išneškite kur nors vėsiai, pvz. šaldytuvas irgi tinka, ir pabrandinkite dar 3-4 savaites.
1 arbat. šaukštelis kardamono (15 min. virimo);
1 arbat. šaukštelis apelsino žievelių (15 min. virimo);
1 arbat. šaukštelis kalendros (15 min. virimo).
Patartina misą gerai aeruoti. Ideali rūgimo temperatūra 26-29 C. Leiskite alui pastovėti ant mielių 14 d. nuo užraugimo. Supilsčius į butelius palaikykite alų dar porą dienų šiltoje temp., o tada išneškite kur nors vėsiai, pvz. šaldytuvas irgi tinka, ir pabrandinkite dar 3-4 savaites.
Gytis
2011 m. Gruodžio 12 d.Regis
2011 m. Gruodžio 12 d.Dabar kiek "sausesnis", bet ryškesnis aromatas, tvirtesnis kūnas.
Žaldokas
2012 m. Sausio 4 d.