Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
40 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. vasario 18 d.

Parametrai

OG:
1.062
FG:
1.016
ABV:
6.1 %
IBU:
24
EBC:
20
IBU/OG:
0.38
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Sladovna Bruntál ekstraktas (šviesus) 15.0 3.400
Pale Ale salyklas 7.0 1.000
CaraPils 5.0 0.300
CaraRed 40.0 0.300
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertauer Mittelfruh 4.2 30 60
Spalt Select (German) 6.1 30 15
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Top 12.0 75

Pastabos

Šie priedai rekomenduojami, į komplekta neįeina, tačiau jei kurio nors nerasite, galima apsieiti ir be jų:
1 arbat. šaukštelis kardamono (15 min. virimo);
1 arbat. šaukštelis apelsino žievelių (15 min. virimo);
1 arbat. šaukštelis kalendros (15 min. virimo).

Patartina misą gerai aeruoti. Ideali rūgimo temperatūra 26-29 C. Leiskite alui pastovėti ant mielių 14 d. nuo užraugimo. Supilsčius į butelius palaikykite alų dar porą dienų šiltoje temp., o tada išneškite kur nors vėsiai, pvz. šaldytuvas irgi tinka, ir pabrandinkite dar 3-4 savaites.

Komentarai

  • Gytis

    2011 m. Gruodžio 12 d.
    Ragavau 2011 gruodžio mėn VAK'e Regio "edition'ą". Labai nustebino subtilus skonis, kuriame dominavo subtilus belgiškas mielių charakteris. Nesu bandęs šių mielių, todėl nežinojau ko tikėtis. Rezultatas labai nustebino. Puikus alus, vakaro top-3.
  • Regis

    2011 m. Gruodžio 12 d.
    Ačiū :) Pabrendo dar savaitę prie +10.
    Dabar kiek "sausesnis", bet ryškesnis aromatas, tvirtesnis kūnas.
  • Žaldokas

    2012 m. Sausio 4 d.
    O kaip skaidrumas alaus, ar gerai nusėdo mielės?
Prisijungę aludariai