Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. vasario 7 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. gegužės 16 d.

Parametrai

OG:
1.048
FG:
1.008
ABV:
5.2 %
IBU:
27
EBC:
14
IBU/OG:
0.56
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Apdovanojimai

  • Aludarių Taurė 2015

    2015 m. gegužės 1 d.
    Vieta: I
    Kategorija: Lageriai

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 2.200
BEST Vienna salyklas 8.0 2.200
Gliukoze 0.0 0.150
Brewferm Aroma 150.1 0.103
BEST Caramel Pils salyklas 5.0 0.076
Weyermann® CaraMunich® 110-130 EBC 120.1 0.076
      4.805

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Perle (German) 7.7 21 60
Perle (German) 7.7 13 30
Tettnanger (German) 3.6 13 5
Perle (German) 7.7 13 1
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager W34/70 90.0 83

Pastabos

Vanduo 64 l Pašilaičių
Salinu virimo puode:
27 l salinimui 3 g gipso ir 90 g 10% F.r.
37 l tekinmui 3 g gipso ir 114/2=57 ml 10% F.r.

Į 59 C vandenį pilsiu salyklą
20 min 50 C
keliu iki 60C 20 min;
Keliu t iki 66 C
60 min salinu
-> tek 75C
Virimą dalinsiu į du fermenterius.
22 l su mielėm W34/70
21 l su mielem Wyeast 2308: Munich Lager

Komentarai

  • gi-bi

    2015 m. Gegužės 16 d.
    2015 m Aludariu taurės lageriu kategorijoj 1-a vieta
  • elis

    2015 m. Lapkričio 24 d.  
    Buteliuojant taurę išragavau, nerealaus skonio ir kvapo. Nežinau kaip reikės išlaukti lageriavimo :))). 
Prisijungę aludariai