Receptas / Erstikio ALL US
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
81 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. vasario 17 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. balandžio 7 d.
Parametrai
OG:
1.058
|
|
FG:
1.003
|
|
ABV:
7.1 %
|
|
IBU:
38
|
|
EBC:
13
|
|
IBU/OG:
0.66
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) | 4.0 | 4.200 | 93.3 | |
Melanoidinas | 70.1 | 0.300 | 6.7 | |
4.500 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
M44 US West Coast (šlapios, naudotos) | 60.0 | 94 |
Pastabos
Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 90 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 90 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)