Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
81 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. vasario 17 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. balandžio 7 d.

Parametrai

OG:
1.058
FG:
1.003
ABV:
7.1 %
IBU:
38
EBC:
13
IBU/OG:
0.66
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 4.200
Melanoidinas 70.1 0.300
      4.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Summit 17.0 12 60
Amarillo 8.5 12 20
Amarillo 8.5 12 10
Amarillo 8.5 16 0
      52  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M44 US West Coast (šlapios, naudotos) 60.0 94

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 90 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai