Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. spalio 13 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. lapkričio 3 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.012
ABV:
4.8 %
IBU:
29
EBC:
39
IBU/OG:
0.60
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 8.0 3.000
Miuncheno salyklas 15.0 2.000
Special B 350.3 0.500
      5.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Spalt Select (German) 5.0 40 60
Spalt Select (German) 5.0 30 15
      70  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
MauriBrew Ale 514 12.0 75

Komentarai

  • Modeslovas

    2011 m. Lapkričio 3 d.
    Ziuresim kas gausis ).
    Bet kokiu atveju alus manau bus)
  • null

    2011 m. Lapkričio 3 d.
    Fermentis S04 taipogi yra commercial English ale yeast. Taipogi duoda britišką charakterį, bet žaidžiant temperatūromis galima gauti ir labai ganėtinai neautralų skonį. Aiškų nepalyginsi su German Ale mielėmis kurios net prie aukštų temperatūrų išlieka neautralios.
  • audryla

    2011 m. Lapkričio 3 d.
    @Modeslavas
    Tikrai reikia viršutinės fermentacijos mielių šitam alui, tiesiog MauriBrew Ale 514 mielės turi tokį, labiau angliškiem eliam būdingą charakterį, o Altbier'ui gal labiau tiktų kokios neutralesnės...

    ... dėl to ir norisi paragaut, pažiūrėt kas gavosi :-)

  • Modeslovas

    2011 m. Lapkričio 3 d.
    @audryla
    Tai visada prašom.
    Busi Šiauliuose uzeik ))
  • Modeslovas

    2011 m. Lapkričio 14 d.
    Paragavau pilstydamas i butelius. Skonis labai neblogas. Na kiek tai Altbieras kiek ne sunku pasakyti nes nera su kuo palyginti ). Labiau primena lageri nei eli (fermentavau prie 14C).
    Runce buvo teisus mieles tikrai turi kazko kvietinio )
Prisijungę aludariai