Informacija

Kiekis:
27 litrai
Efektyvumas:
71 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. spalio 14 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. kovo 29 d.

Parametrai

OG:
1.045
FG:
1.009
ABV:
4.7 %
IBU:
37
EBC:
12
IBU/OG:
0.83
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter 4.0 5.000
Amber 50.0 0.500
CaraAmber 60.0 0.050
      5.550

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Citra 11.0 15 60
Citra 11.0 15 45
Citra 11.0 15 20
Citra 11.0 15 0
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 80

Pastabos

salinimas 90min 65C
virimas 90min
Norėta plagijuoti nuo Gyčio Sambarių elio
Deje mielių tinkamų neturėta.

Komentarai

  • Gytis

    2011 m. Lapkričio 18 d.
    Gal amber salyklas tą rūkytą skonį davė. Mielės neutralesnės, tai ir išlindo.
  • Žaldokas

    2011 m. Lapkričio 20 d.
    Viriau 2 alus su Marris Otter salyklu ir Nottingham mielėm. Abu su rūkyto salyklo (kaip pastebėjo GiN) prieskoniu. Pamaniau šis defektas ilgainiui brandinant dings. Tačiau ragauju šiandien (alui 4 mėnesiai), o prieskonis išlikęs. P.S. vienas iš minėtų aliukų yra pirmasis VAVSA alus chinook tema.
  • vidmantas

    2012 m. Sausio 28 d.
    Ragauju paskutinį užsilikusį butelį, Keista, bet apyniai nenurimo, priešingai. Pradžioje juntamą rūkyto salyklo skonį pakeitė vaisinis citrusinis. Branda buvo tik į gera.
  • Gytis

    2012 m. Sausio 28 d.
    tai ar geras alus?
  • vidmantas

    2012 m. Sausio 28 d.
    Spendžiant pagal tai, kad litras subėgo greitai ir ir pasidarė šiek tiek liūdna kad neturiu šio alučio daugiau alus buvo tikrai geras. Ir kaip minėjau, apyniai atsiskleidė tik dabar. Atrodytų turėtų būti atvirkščiai. Brandinosi 5-7 laipsnių temperatūroje
Prisijungę aludariai