Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
81 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. kovo 29 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. gegužės 8 d.

Parametrai

OG:
1.054
FG:
1.006
ABV:
6.2 %
IBU:
39
EBC:
11
IBU/OG:
0.72
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 3.950
Karamelinis salyklas 240.2 0.050
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 15.0 15 60
Amarillo 8.5 15 15
Amarillo 8.5 15 5
      45  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M79 Burton Union 10.0 88

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai