Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. balandžio 28 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. balandžio 18 d.

Parametrai

OG:
1.051
FG:
1.012
ABV:
5.1 %
IBU:
27
EBC:
39
IBU/OG:
0.53
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Viking malt pilsnerio salyklas 3.0 4.500
Karamelinis salyklas (čekiškas, Medėja) 500.8 0.400
BEST Red X salyklas 30.0 0.400
      5.300

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Laukiniai Žaliapurvių kaimo apyniai 3.0 15 60
Laukiniai Žaliapurvių kaimo apyniai 3.0 15 50
Laukiniai Žaliapurvių kaimo apyniai 3.0 15 40
Laukiniai Žaliapurvių kaimo apyniai 3.0 20 30
Laukiniai Žaliapurvių kaimo apyniai 3.0 20 20
Laukiniai Žaliapurvių kaimo apyniai 3.0 20 10
Laukiniai Žaliapurvių kaimo apyniai 3.0 50 5
      155  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Mangrove Jack's M07 British Ale 12.0 76

Pastabos

Apyniai is Zaliapurviu kaimo. Rusis nera zinoma (krikstatevis juos jau ten rado, kai atsikrauste i sodyba), bet turiu ju pora kilogramu (dziovintu), tad alus "pakartojamas". Plius tie apyniai ten nenustoja augti :) 
Atlikus "Arbateles" testa, gavosi, kad AA yra (labai apytiksliai) apie 3. Tad receptas pakoreguotas, siekiant isgauti mazdaug 27 IBU.


Salinimas 1 val prie 65-69 laipsniu.


Prisijungę aludariai