Informacija

Kiekis:
8 litrai
Efektyvumas:
65 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. spalio 21 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. lapkričio 22 d.

Parametrai

OG:
1.087
FG:
1.032
ABV:
7.2 %
IBU:
201
EBC:
50
IBU/OG:
2.31
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter 4.0 2.000
Miuncheno salyklas 15.0 1.000
CaraCrystal 120.1 0.200
Aroma 150.1 0.200
Special B 400.3 0.100
      3.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Northern Brewer (German) 10.4 50 60
Northern Brewer (German) 10.4 50 30
Styrian Golding (Slovenia) 4.1 25 15
Žvaigždinis anyžius (Illicium verum) (1 vnt.) 0.0 1 15
Sičuano pipirai 0.0 3 5
Styrian Golding (Slovenia) 4.1 25 0
      154  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
MauriBrew Ale 514 6.0 63

Pastabos

Salinau ~55-65°C - 120 min.

Komentarai

  • Žaldokas

    2011 m. Lapkričio 22 d.
    Labai gerai. Pastiprėja ABV ir tampa bespalvis bei skaidrus.
  • Gytis

    2011 m. Gruodžio 9 d.
    Ragautas 2011 gruodžio VAK'e. Bandžiau atgaminti visus Dainiaus alus. Manyčiau, kad šitas man labiausiai patinka. Apyniai suapvalėję, skonyje dominuoja, bet neužgožia visko aplinkui. Neįtikėtina, matant IBU 200. Patiko.
  • Zydrius

    2011 m. Gruodžio 9 d.
    Tokiam alui reikia kokių 80 ml bokaliukų:) ir apynių charakterį galima buvo apčiuopti ne tik kartumėlį.
    Jaukus angliškas kartis.
  • PPJ

    2011 m. Gruodžio 9 d.
    Pridėsiu, kad tai buvo bene maloniausio aromato alus kokį tik yra tekę ragauti.
  • Dainius

    2012 m. Sausio 11 d.
    Dėkui už vertinimus. Atrodė kad nieko dora nesigaus, bet paskui susitupėjo ir visai skaniai geriamas. Dar turiu butelaitį, kvapas ir liko toks labai skanus.
Prisijungę aludariai