Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. gegužės 4 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. birželio 22 d.

Parametrai

OG:
1.045
FG:
1.007
ABV:
5.0 %
IBU:
39
EBC:
13
IBU/OG:
0.86
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 3.900
Karamelinis salyklas 240.2 0.100
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Galaxy 13.0 15 60
Galaxy 13.0 15 15
Galaxy 13.0 15 1
      45  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M07 British Ale 10.0 84

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 70 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 17ºC)
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai