Receptas / Erstikio PLUMBEER
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. gegužės 11 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. gegužės 28 d.
Parametrai
OG:
1.042
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
3.4 %
|
|
IBU:
20
|
|
EBC:
41
|
|
IBU/OG:
0.46
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Skystas salyklo ekstraktas "ibrew Lager" (apyniuotas) | 70.1 | 3.000 | 100.0 | |
3.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Apyniuotas extraktas | 10.0 | 15 | 60 | |
15 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 11.0 | 61 | |
Kepimo mielės "Fermipan" | 8.0 | 61 |
Pastabos
Startavo nuo misos temperatūros +30ºC
Vieną dieną burbuliavo, tada nurimo. Po trijų parų, pamatavus hidrometras parodė 7º Plato. Po keturių parų pridėta kepimo mielių: fermentacija atsinaujino. Vėliau fermantacija vyko permainingai, bet visumoj lėtai. Fermentacijos metu, kvape - ryškus džiovintų vaisių aromatas.
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Vieną dieną burbuliavo, tada nurimo. Po trijų parų, pamatavus hidrometras parodė 7º Plato. Po keturių parų pridėta kepimo mielių: fermentacija atsinaujino. Vėliau fermantacija vyko permainingai, bet visumoj lėtai. Fermentacijos metu, kvape - ryškus džiovintų vaisių aromatas.
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
domaso
2015 m. Liepos 30 d.Man panašiai buvo su ekstraktu, irgi sveikai užsikūrė ir stipriai burbuliavo apie parą, po to staiga nustojo ir taip stovėjo tris savaites - išpilsčiau su FG 1.019
Skaičiau kad su ekstraktais taip kartais būna - juos verdant išsiskiria dalis nefermentuojamo cukraus, todėl mielės jo nesuvalgo - nežinau ar čia tas atvejis, bet šiaip idėja..
Beje, vaisių kvapas manau galėjo sustiprėti dėl mielių+temperatūros kombinacijos - 20ºC gana šilta temperatūra S-04 mielėms, aš prie tokios aplinkos temperatūros renkuosi US-05 vien dėl tos priežasties. (S-04 kiek domėjausi švariau sufermentuoja prie 15~16ºC, nuo 18-20ºC ir aukštesnės temperatūros atsiranda vaisiniai aromatai..)
erstikis
2015 m. Liepos 30 d.Esu daręs su normaliais ekstraktais iš SavasAlus ar Alutekso. Tokių bajerių nebuvo net ir prie aukštesnių fermentacijos temperatūrų. Nurašiau šį atvejį ant pasenusio ekstrakto.
O šiaip, darau iš salyklo ir nesuku galvos... Sėkmės!