Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. gegužės 11 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. gegužės 28 d.

Parametrai

OG:
1.042
FG:
1.016
ABV:
3.4 %
IBU:
20
EBC:
41
IBU/OG:
0.46
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Skystas salyklo ekstraktas "ibrew Lager" (apyniuotas) 70.1 3.000
      3.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Apyniuotas extraktas 10.0 15 60
      15  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 11.0 61
Kepimo mielės "Fermipan" 8.0 61

Pastabos

Startavo nuo misos temperatūros +30ºC

Vieną dieną burbuliavo, tada nurimo. Po trijų parų, pamatavus hidrometras parodė 7º Plato. Po keturių parų pridėta kepimo mielių: fermentacija atsinaujino. Vėliau fermantacija vyko permainingai, bet visumoj lėtai. Fermentacijos metu, kvape - ryškus džiovintų vaisių aromatas.

Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)

Komentarai

  • domaso

    2015 m. Liepos 30 d.  
    Koks gavosi faktinis FG?
    Man panašiai buvo su ekstraktu, irgi sveikai užsikūrė ir stipriai burbuliavo apie parą, po to staiga nustojo ir taip stovėjo tris savaites - išpilsčiau su FG 1.019
    Skaičiau kad su ekstraktais taip kartais būna - juos verdant išsiskiria dalis nefermentuojamo cukraus, todėl mielės jo nesuvalgo - nežinau ar čia tas atvejis, bet šiaip idėja..

    Beje, vaisių kvapas manau galėjo sustiprėti dėl mielių+temperatūros kombinacijos - 20ºC gana šilta temperatūra S-04 mielėms, aš prie tokios aplinkos temperatūros renkuosi US-05 vien dėl tos priežasties. (S-04 kiek domėjausi švariau sufermentuoja prie 15~16ºC, nuo 18-20ºC ir aukštesnės temperatūros atsiranda vaisiniai aromatai..)
  • erstikis

    2015 m. Liepos 30 d.
    FG gavosi toks, kaip parašyta recepte. Iš principo šį apyniuotą salyklo ekstraktą gavau iš brolio. Jis buvo senas, skardinės siek tiek išpūstos. Jau atidarius buvo juntamas švelnus džiovintų vaisių kvapas. Tai atskiras atvejis.

    Esu daręs su normaliais ekstraktais iš SavasAlus ar Alutekso. Tokių bajerių nebuvo net ir prie aukštesnių fermentacijos temperatūrų. Nurašiau šį atvejį ant pasenusio ekstrakto.

    O šiaip, darau iš salyklo ir nesuku galvos... Sėkmės!
Prisijungę aludariai