Receptas / Lazdynų riešuto stautas
Informacija
Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
74 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. gegužės 18 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. gegužės 24 d.
Parametrai
OG:
1.050
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
4.9 %
|
|
IBU:
37
|
|
EBC:
91
|
|
IBU/OG:
0.74
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pale Ale salyklas | 6.0 | 3.000 | 55.6 | |
Miežiniai dribsniai | 3.0 | 1.300 | 24.1 | |
Angliški skrudinti miežiai „Roasted barley" | 1000.8 | 0.600 | 11.1 | |
Karamelinis miežių salyklas "Special B" | 350.3 | 0.500 | 9.3 | |
Lazdyno riešutas (1 vnt.) | 10.0 | 0.000 | 0.0 | |
5.400 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham | 11.0 | 75 |
Pastabos
Esmė - lazdyno riešutas, kitkas - +/- klasika.
Iš 11g sausų (55B), pasigaminu 1,3L starterio (su +150g gliukozės).
Vandens korekcijai link Dublin dėjau 4g kreidos, 2g gipso, 3g kalcio chlorido (9ml 33%.
Vanduo: 7,4 pH
Vanduo + salyklas: 5,2 pH
Salinta prie 68-66°C
Tekinta su 80°C.
Iš 11g sausų (55B), pasigaminu 1,3L starterio (su +150g gliukozės).
Vandens korekcijai link Dublin dėjau 4g kreidos, 2g gipso, 3g kalcio chlorido (9ml 33%.
Vanduo: 7,4 pH
Vanduo + salyklas: 5,2 pH
Salinta prie 68-66°C
Tekinta su 80°C.