Receptas / Nevirtas
Informacija
Kiekis:
6 litrai
Efektyvumas:
45 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. spalio 24 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. lapkričio 4 d.
Parametrai
OG:
1.040
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
4.2 %
|
|
IBU:
46
|
|
EBC:
7
|
|
IBU/OG:
1.15
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Biržų salyklas | 3.0 | 1.780 | 100.0 | |
1.780 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Challenger (U.K.) | 6.5 | 22 | 30 | |
22 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Sausos kepimo mielės | 4.0 | 79 | |
Brewferm Top | 3.0 | 79 |
Pastabos
Salinimas:
~50-60˚C - 90 min.
--> 80˚C
Apynius 30 min. paviriau poroj litrų vandens.
Paskui pripyliau reikiamą kiekį vandens ir salinau įprastai su visais apyniais.
Nutekinęs ataušinau ir užpyliau mielių.
Labai mažas efektyvumas, per ilgai palaikiau žemesnėj temperatūroj ir kiekis gavosi truputi didesnis.
Spalva tamsesnė, šviesiai ruda.
Mielės - du pakeliai nuo Klingų giros.
~50-60˚C - 90 min.
--> 80˚C
Apynius 30 min. paviriau poroj litrų vandens.
Paskui pripyliau reikiamą kiekį vandens ir salinau įprastai su visais apyniais.
Nutekinęs ataušinau ir užpyliau mielių.
Labai mažas efektyvumas, per ilgai palaikiau žemesnėj temperatūroj ir kiekis gavosi truputi didesnis.
Spalva tamsesnė, šviesiai ruda.
Mielės - du pakeliai nuo Klingų giros.
kaladuks
2011 m. Lapkričio 8 d.Dainius
2011 m. Lapkričio 10 d.Žinau, specialiai nuoviru sąlinau, bet tada sunku nustatyt iš skonio kiek saldumo yra, nes užgožia kartumas.
Gytis
2011 m. Lapkričio 11 d.Dainius
2011 m. Lapkričio 11 d.kaladuks
2011 m. Lapkričio 11 d.