Informacija

Kiekis:
6 litrai
Efektyvumas:
45 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. spalio 24 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. lapkričio 4 d.

Parametrai

OG:
1.040
FG:
1.008
ABV:
4.2 %
IBU:
46
EBC:
7
IBU/OG:
1.15
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Biržų salyklas 3.0 1.780
      1.780

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Challenger (U.K.) 6.5 22 30
      22  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Sausos kepimo mielės 4.0 79
Brewferm Top 3.0 79

Pastabos

Salinimas:
~50-60˚C - 90 min.
--> 80˚C

Apynius 30 min. paviriau poroj litrų vandens.
Paskui pripyliau reikiamą kiekį vandens ir salinau įprastai su visais apyniais.
Nutekinęs ataušinau ir užpyliau mielių.

Labai mažas efektyvumas, per ilgai palaikiau žemesnėj temperatūroj ir kiekis gavosi truputi didesnis.
Spalva tamsesnė, šviesiai ruda.
Mielės - du pakeliai nuo Klingų giros.

Komentarai

  • kaladuks

    2011 m. Lapkričio 8 d.
    apynius reikėjo pilti į nutekintą misą tada kartumo lieka daugiau
  • Dainius

    2011 m. Lapkričio 10 d.
    Kitą noriu daryt su 2,5 kg salyklo ir daugiau apynių. Aš irgi neatsisakau idėjos naudot kepimo mielių, tik pirksiu iš parduotuvės, čia buvo nuo giros.
    Žinau, specialiai nuoviru sąlinau, bet tada sunku nustatyt iš skonio kiek saldumo yra, nes užgožia kartumas.
  • Gytis

    2011 m. Lapkričio 11 d.
    Ragavau vakar VAK'e. Man pasirodė, kad rūgštumo jau pagavęs. Bet skonis neblogas.
  • Dainius

    2011 m. Lapkričio 11 d.
    Tai tik tam ir nešiau, kad kažkiek skonį galima pajaust, bet šiaip jisai perlaikytas pirminėj, parūgęs. Tikiuosi kitą kart normalus gausis.
  • kaladuks

    2011 m. Lapkričio 11 d.
    su tuo nevirtu reikia atsargiai, nes greit gali pagaut užkratą ir nurūgt
Prisijungę aludariai