Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. birželio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. liepos 13 d.

Parametrai

OG:
1.051
FG:
1.013
ABV:
4.9 %
IBU:
39
EBC:
19
IBU/OG:
0.78
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 4.000
Karamelinis salyklas 240.2 0.200
      4.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Galaxy 13.0 14 60
Cascada 5.0 15 30
Cascade 5.0 15 15
Amarillo 8.5 32 0
      76  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M10 Workhorse 10.0 74

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 25ºC)
Prisijungę aludariai